Vama na usluzi!
Od ponedeljka do petka (od 8-16)
Tel: 011/ 6 301 300, 011/6 301 301
platinumserbia@leto-pet.rs
FACEBOOK PLATINUM

o Platinumu hrana vlažna hrana poslastice nega nega zuba newsletters odgajivači Platinum prodavnica

registracija za BESPLATAN PLATINUM UZORAK HRANE
Poštovani, zbog značajno povećane potražnje besplatnih uzoraka, a trenutnog nedostatka istih, prinudjeni smo da od 26.08.2022. od 21h, pa do daljnjeg, pauziramo ovu lepu aktivnost. Hvala na razumevanju i poverenju. Platinum Tim Srbija

NOVO! Ostvarite 10% POPUSTA
prilikom kupovine - saznajte više...

o Platinumu

Sastojci PLATINUMA i njihov efekat na zdravlje ljubimca

Artichokes

Artičoke

Artičoke povećavaju lučenje žuči i štite jetru. Takođe utiču na smanjenje holesterola.

Biotin

Igra važnu ulogu u metaboličkim procesima i potpomaže rast i deobu ćelija.

Pivski kvasac

Ono što pivski kvasac čini tako vrednim su esencijalne amino kiseline i visok procenat vitamina B kompleksa. Takođe sadrži i minerale poput kalcijuma, kalijuma, magnezijuma, natrijuma i cinka. Sadrži i glutation koji potpomaže detoksikaciju tela i pojačava efekte delovanja vitamina A i E.

Kalcijum

Igra važnu ulogu u normalnoj funkciji mišića, zgrušavanju krvi i kontroli osetljivosti nerava i mišića. Takođe je jako važan za metaboličke procese ćelija, srčani ritam i formiranje kostiju.

Kamilica

Uspešno pomaže u rešavanju problema stomačno-crevnog područja: grčevi, infekcije digestivnog trakta, iritacija mukusne membrane u ustima, grlu i gornjim disajnim putevima, kao i kod dijareje, naduvenosti i mučnine.

 

Celery

Celer

Pomaže slabim i osetljivim nervima. Celer se takođe preporučuje kod problema sa bešikom, gihtom i dijabetisom.

Holin

Pomaže kod detoksikacije tela, izlučivanja hemikalija i pruža potporu enzimskom sistemu jetre.

Kobalt

Stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i aktivira niz enzima.

Hladno ceđeno ulje lana

Sprečava infekcije, arteriosklerozu i ima laksativni efekat.

Hladno ceđeno maslinovo ulje

Ima pozitivan uticaj na cirkulaciju, digestivni sistem, kožu i formiranje kostiju.

Bakar

Važan je za rast kostiju i i formiranje vezivnog tkiva. Bakar je jedna od komponenti mnogih enzima koji štite telo od slobodnih radikala.

 

Dandelion

Maslačak

Gorka supstanca u maslačku stimuliše rad jetre, bubrega i žučne kese, pa samim tim poboljšava procese izlučivanja. Maslačak je poznat i po tome što pročišćava i ojačava krv.


Dried apples

Sušene jabuke

Sadrže puno gvožđa, vitamina A, B i C, natrona, fosfata, baza, esencijalnih ulja, taničnu kiselinu, minerale, kvercetin, katehine, pektin i jod.
Pektin u vlaknima je važan zato što stimuliše funkciju creva i njihovo čišćenje. Formiranje žučne kiseline u crevima snižava holesterol, količinu masti u krvi i krvni pritisak. Toksini su zarobljeni u crevima i isprani. Zbog efekta pročišćavanja krvi sušene jabuke se preporučuju i kod gihta, reumatizma i upornih problema sa bubrezima i jetrom kao i kod produženog ekcema.
Sušene jabuke takođe imaju pozitivan efekat na prenos nervnih stimulansa, funkciju bubrega i mišićnu aktivnost. Pomažu imuni sistem, srce i cirkulaciju.

Komorač u prahu

Otklanja upornu nadutost koja može dovesti do grčeva i jakih bolova u stomaku. Sprečava probleme sa žučnom kesom i jetrom, pomaže lučenje mleka kod kuja koje imaju štence i ojačava nerve.

Folična kiselina

Igra ulogu u formiranju krvnih zrnaca, mukoznih membrana ćelija i pomaže u razgrađivanju kiselih homocisteina koji mogu da naškode srcu i cirkulaciji.

Gorčica u prahu

Pomaže kod gubitka apetita, problema sa varenjem kao što su osećaj prejedanja, nadutost i manjak želudačne kiseline.

 

Vitamini

Ekstrakt zelenousne školjke

Analiza hemijskog sastava zelenousnih školjki pokazuje prisustvo neuobičajeno visokog nivoa aktivnih bioloških supstanci koje su važne za dotok hranljivih materija neophodnih zglobovima (glukozamin, hondroitin...). Ekstrakt je važan za strukturu zglobnih tečnosti i podršku zglobovima. Ove školjke se mogu opisati kao hrana za zglobove i smanjuju rizik od displazičnih promena.

Jod

Potpomaže rast i razvoj čak i ploda u materici. Važan je za sagorevanje energije i regulisanje telesne temperature. Ima pozitivan efekat na srčanu funkciju, krvni pritisak, fizičku snagu, konstipaciju i varenje. Telu je potrebna određena količina joda za dobro funkcionisanje mentalnih aktivnosti, koncentraciju, rasploženje i jakimuni sistem. Neophodan je i za plodnost i normalnu trudnoću.

Gvožđe

Neophodno za prenos i absorbciju kiseonika i ćelijsku funkciju.

Mangan

Pomaže u formiranju hrskavice i kostiju. Ima važnu funkciju u zgrušavanju krvi.

Seme silimarina

Najpoznatije je po fukciji ojačavanja jetre. Ima regenerativan efekat kod problema stvaranja masti na jetri i stimuliše rad žučne kese.

Nasturtium

Ima anti-bakterijsko dejstvo. Koristi se kod problema urinarnog trakta i bronhitisa. Ojačava prirodne odbrambene sisteme tela i ima pročišćavajući efekat na krv.

Niacin

Između ostalog ima ulogu u oslobađanju energije, pomaže regeneraciju kože, mišića, nerava i DNK.

Pantotenska kiselina/Vitamin B5

Bori se protiv infekcija stvarajući anti tela, smanjuje štetne i toksične efekte mnogih antibiotika, pomaže zarastanje rana, ćelijsku strukturu i stanja iscrpljenosti. Takođe pomaže normalan rast i razvoj centralnog nervnog sistema i funkcionisanje nadbubrežnih žlezda. Važan je za pretvaranje masti i šećera u energiju i sintezu holesterola.

Fosfor

Služi kao gradivni element kostiju i zuba.

Kalijum hlorid

Neophodan je za pokretanje i provođenje nervnih signala, ali i za funkcionisanje mišića, crevne pokrete i probavu.

Lososovo ulje

Sprečava srčana oboljenja. Omega 3 masne kiseline imaju pozitivan uticaj kod alergija, arterioskleroze, povišenog krvnog pritiska, reumatizma i nekih tipova kancera.

Koren sasparile

Koristi se za lečenje alergija, polenske groznice, akni i problema sa kožom koji se sporo leče.

Selen

Igra važnu ulogu u detoksikaciji tela i smatra se da utiče na imuni sistem. Iznad svega stimuliše na detoksikaciju i pročišćavanje teških metala.

Vitamin A

Važan je za rast, funkciju i stukturu kože i krvnih zrnaca. Pomaže metabolizam i neophodan je za dobar vid.

Vitamin B1

Posebno važan za funkcionisanje nervnog sistema.

Vitamin B2

Nedostatak vitamina B2 može dovesti do problema sa rastom, infekcija mukoznih membrana, problema sa vidom, neuroloških problema, anemije.

Vitamin B6

Ovaj vitamin pomaže funkcionisanje nervnog sistema, imunološku odbranu i sintezu hemoglobina.

Vitamin B12

Štiti od problema sa srcem i cirkulacijom, pomaže formiranje crvenih krvnih zrnaca. Pomaže deobu i stvaranje novih ćelija.

Vitamin D3

Ima važnu ulogu u metabolisanju kalcijuma. Pomaže absorpciju kalcijuma i njegovo oslobađanje iz skeleta kao i strukturu i čvrstinu kostiju.

Vitamin E

Ima raznoliku ulogu u kontroli žlezda.

Vitamin K1

Pomaže u zgrušavanju krvi i ima udela u stvaranju faktora zgrušavanja krvi u jetri. Pomaže metabolizam kostiju i kontrolu rasta ćelija.

Yucca

Ima funkciju podsticanja cirkulacije i u prevenciji infekcija. Sastojci ove biljke se bore protiv gljivičnih bolesti, visokog krvnog pritiska i metaboličkih problema. Detoksikuje telo i smanjuje nivo holesterola. Sprečava artritis i reumu.

Cink

Važan je za funkcionisanje imunog sistema i učestvuje u formiranju genetskog materijala. Pomaže rast ćelija i stimuliše metabolizam šećera, masti i proteina.